Últimos temas
Trinxat de la Cerdanya
3 participantes
Pàgina 1 de 1
Trinxat de la Cerdanya
Ingredients
Per a 4 persones
1 col d'un quilo aproximadament
5 patates mitjanes
4 alls
8 talls de cansalada fresca
oli d'oliva, sal i pebre negre
Pebre vermell
Elaboració
Aquesta és una recepta molt senzilla que vaig tastar fa ben poc estant al Pont de Suert.
És típica dels Pirineus.
Per començar tallem la col a trossos, pelem i tallem la patata també a trossos i ho fem bullir tot al voltant d'una hora, que quedi ben tou.
Tallem la cansalada i la saltem fins que quedi ben rossa, cruixent. La reservem anant amb compte d'eliminar tot el greix que poguem. A la mateixa paella hi tirem un raig d'oli d'oliva i els alls picats, quan comencin a agafar color hi aboquem la col i la patata que haurem escorregut prèviament i anirem aixafant-ho tot i mesclant fins que quedi una pasta de col i patata amb els mínims trossos grans, com un mal puré amb entrebancs.
No caiguem en l'error de passar-ho per la batedora, la gràcia del trinxat és aquesta textura amb un toc casolà, irregular, imperfecte. Ho rectifiquem de sal i pebre i ho servim amb una mica de bon gust: fent una base amb el trinxat i tirant-hi per sobre la cansalada. El comensal ja ho mesclarà al seu ritme.
Abans de portar-ho a taula hi podem espolsar opcionalment una mica de pebre vermell, picant o no, segons el nostre gust.
Panter- Nombre de missatges : 2858
Fecha de inscripción : 12/05/2010
Re: Trinxat de la Cerdanya
Ummmmmmmmmmmmmm!
Es un plat el del trinxat
exquisit i de bon gust
senzill i potent alhora
Fortaleixent els pulmons
fa de bon passar la gana
qualsevol pot fer el cuinat
amb cor, verdures i ganes.
Es un plat el del trinxat
exquisit i de bon gust
senzill i potent alhora
Fortaleixent els pulmons
fa de bon passar la gana
qualsevol pot fer el cuinat
amb cor, verdures i ganes.
Isona77- Nombre de missatges : 1095
Fecha de inscripción : 18/01/2009
Re: Trinxat de la Cerdanya
Ara m'he fet una aficionada aquest plat, és deliciós
Panter- Nombre de missatges : 2858
Fecha de inscripción : 12/05/2010
Re: Trinxat de la Cerdanya
Acompanyat amb un bon vi negre !!!................................
Ull però per els que tenen colesterol.
Ull però per els que tenen colesterol.
Joan- Nombre de missatges : 745
Fecha de inscripción : 04/05/2010
Pàgina 1 de 1
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum
09/06/23, 02:16 am por VlCTUR
» Un Joc Divertit: VERITAT ò MENTIDA
29/02/16, 12:18 pm por VlCTUR
» ALFABETO EMOCIONAL...
23/09/15, 11:32 pm por VlCTUR
» El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest
22/09/15, 06:44 pm por VlCTUR
» M'han ajudat a eliminar un xic de burriqueria.
21/09/15, 11:01 pm por VlCTUR
» Música de la Terra
23/09/14, 09:46 am por VlCTUR
» Per a Pantera.
26/05/14, 03:25 am por VlCTUR
» Bona tarde de¨fret ivent
07/05/14, 02:56 am por VlCTUR
» Bon Fret i molta pluja
01/02/14, 02:33 pm por greta