Últimos temas
» Un Joc Divertit: VERITAT ò MENTIDA
El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Icon_minitime29/02/16, 12:18 pm por VlCTUR

» ALFABETO EMOCIONAL...
El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Icon_minitime23/09/15, 11:32 pm por VlCTUR

» El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest
El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Icon_minitime22/09/15, 06:44 pm por VlCTUR

» M'han ajudat a eliminar un xic de burriqueria.
El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Icon_minitime21/09/15, 11:01 pm por VlCTUR

» Música de la Terra
El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Icon_minitime23/09/14, 09:46 am por VlCTUR

» Per a Pantera.
El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Icon_minitime26/05/14, 03:25 am por VlCTUR

» Bona tarde de¨fret ivent
El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Icon_minitime07/05/14, 02:56 am por VlCTUR

» Bon Fret i molta pluja
El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Icon_minitime01/02/14, 02:33 pm por greta

» Bonas festes Nadalenques i Any Nou
El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Icon_minitime16/01/14, 02:19 pm por greta


El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  arcoiris el 11/02/09, 10:06 pm

La societat ha identificat tradicionalment les emocions amb la "part més dèbil" de les persones. Així, la capacitat intel·lectual d'una persona es basava gairebé exclusivament en la seua capacitat per a la lògica i el pensament. Quan les empreses feien els processos de selecció del personal, hi predominaven els tests orientats a mesurar aptituds intel·lectuals com el raonament abstracte, verbal o el numèric, però no l'emocional. En l'actualitat, en canvi, s'ha constatat la influència determinant de les habilitats emocionals per a prendre la millor opció de les decisions principals, no només de les personals, sinó també de les professionals.
Aquesta capacitat emocional productiva positiva té a veure amb aspectes com:

 • Aptituds emocionals personals

  • Autoconcepte. Acceptar-se i respectar-se tal com és cada un.
  • Assertivitat. Habilitat per a expressar-se i defensar els propis drets, des de l'òptica dels altres i procurant no fer mal.

 • Actituds emocionals interpersonals

  • Empatia. Habilitat per a reconèixer les emocions dels altres.
  • Responsabilitat social. Capacitat per a mostrar-se com un membre constructiu de la societat.

 • Adaptabilitat

  • Flexibilitat. Capacitat per a ajustar-se a les condicions canviants del medi.
  • Solució de problemes. Saber veure, jutjar i actuar davant les diverses situacions.

 • Maneig de l'estrès

  • Tolerància. Capacitat de sofrir i acceptar situacions imprevistes sense venir-se avall.
  • Control d'impulsos. Habilitat de resistir o retardar un impuls

 • Estat d'ànim i motivació

  • Optimisme. Aprendre a veure sempre el costat bo de les coses.
  • Felicitat. Habilitat per a gaudir i sentir-se, en general, satisfet amb el que es té i s'ha aconseguit.

arcoiris
arcoiris

Nombre de missatges : 2378
Fecha de inscripción : 20/01/2009

Tornar a dalt Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty Re: El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  arcoiris el 11/02/09, 10:07 pm

El maneig adequat de les emocions és un element tan valorat com útil en la vida personal i professional. De fet, quan el control no és possible, poden sorgir amb molta facilitat els efectes perniciosos de les emocions negatives, sentiments irracionals que llasten l'individu i que es transformen en creences, moltes de les quals derivades d'etapes infantils del desenvolupament i que, generalment, actuen de manera inconscient, sense que la persona s'adone del seu paper.
També coneguts com "pensaments automàtics", representen les converses internes que manté cada un, l'autodiàleg que es desenvolupa a nivell mental, expressat com a pensaments o imatges vinculats a estats emocionals intensos -com l'ansietat, la depressió, la ira o l'eufòria-. Sovint formen versions subjectives de les coses que ens ocorren i desdibuixen la realitat, per crear les anomenades distorsions cognitives.
arcoiris
arcoiris

Nombre de missatges : 2378
Fecha de inscripción : 20/01/2009

Tornar a dalt Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty Re: El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  arcoiris el 11/02/09, 10:08 pm

Reconeixement de pensaments distorsionats


La relació següent pot ajudar-nos a identificar quins són els pensaments distorsionats que formen part de nosaltres de manera inconscient i que ens fan mal:

 • Filtració. Se selecciona un sol aspecte de la situació experimentada. Es filtra el que és negatiu, s'oblida allò positiu.
 • Polarització del pensament. Els esdeveniments es valoren com a bons o dolents, i els aspectes intermedis s'obliden. Paraules clau per a detectar aquesta distorsió són: "fracassat", "inútil", "covard"...
 • Sobregeneralització. Es tendeix a pensar que un fet que pot ser puntual succeirà sempre. Les paraules clau que s'utilitzen són: "sempre, mai, tots, ningú..."
 • Interpretació del pensament. És un mecanisme de projecció que consisteix a atribuir als altres els sentiments i les motivacions propis. Paraules clau: "ja sé per què és això, això es deu a..."
 • Visió catastròfica. Avançar esdeveniments de forma catastrofista per als interessos propis. Si una persona sent que ha passat alguna cosa dolenta, pensarà: "i si em passa a mi"...
 • Personalització. Relacionar sense base suficient els fets de l'entorn amb un mateix. Quan en grup es fa alguna observació, pensarà: "ho diu per mi".
 • Fal·làcia de justícia. Valorar com a injust tot el que no coincideix amb els nostres desitjos. Paraules clau: "no s'hi val, és injust que..."
 • Fal·làcia de canvi. Creure que el benestar d'un mateix depèn de manera exclusiva dels actes dels altres. Per exemple: "el meu matrimoni només canviarà si canvia la meua dona"
 • Culpabilitat. Atribuir per complet la responsabilitat dels esdeveniments a un mateix, o a altres sense tenir en compte altres circumstàncies que concorren en els fets. Paraules clau: "és per culpa meua... la culpa d'això és de..."

El patiment psíquic és tan intens quan s'instal·len aquestes emocions i pensaments irracionals que, de vegades, és necessària l'ajuda d'un professional per a fer un treball de DETECCIÓ, DETENCIÓ I MODIFICACIÓ del pensament emocional que fa sofrir.
arcoiris
arcoiris

Nombre de missatges : 2378
Fecha de inscripción : 20/01/2009

Tornar a dalt Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty Re: El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  arcoiris el 11/02/09, 10:10 pm

Alternatives per a afrontar les emocions negativesEmoció negativaAlternativaFiltracióPolaritzacióSobregeneralitzacióInterpretació del pensamentVisió catastròficaPersonalitzacióFal·àcia de justíciaFal·àcia de canviCulpabilitat
Desdramatitzar i buscar solucions. Preguntar-se: Ha passat altres vegades? Va ser tan dolent?
Graduar la situació. Preguntar-se: Entre aquests dos extrems hi ha graus intermedis?
Concretar i buscar proves. Preguntar-se:Quantes vegades ha passat realment? Quines proves tinc per a treure aquesta conclusió?
Buscar proves. Deixar de suposar Preguntar-se: Quines proves tinc per a suposar això?
Deixar d'anticipar. Centrar-se en el present i valorar les possibilitats.
Buscar proves i efectes. Preguntar-se: Tenir menys que una altra persona em converteix en menys persona?
Escoltar els desitjos dels altres. Preguntar-se si aquesta persona té dret a una altra opinió diferent de la meua.
Preguntar-se: Quines proves tinc per a creure que el canvi només depèn d'aquesta persona?
Buscar altres motius o raons per a un cas concret. Preguntar-se: pot haver-hi altres motius diferents dels que hi atribuïsc?
arcoiris
arcoiris

Nombre de missatges : 2378
Fecha de inscripción : 20/01/2009

Tornar a dalt Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty Re: El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  arcoiris el 11/02/09, 10:12 pm

Característiques del pensament automàtic o irracional • Són diàlegs interns referits a temes molt concrets: Per exemple, algú que tem ser rebutjat pensarà: "la gent em mira i em veu incapaç".
 • Tenen forma de missatges curts formulats amb paraules claus. Qui tem, per exemple, per la seua salut en un moment determinat, pensa: "patiré un col·lapse". Mentre que la persona que recorda algun fracàs, es diu: "tot em surt malament".
 • Són involuntaris. Són reaccions espontànies davant determinades situacions, entren de manera automàtica a la ment i no són fruit de cap reflexió o anàlisi.
 • Apareixen sovint com a obligacions que ens imposem a nosaltres mateixos o als altres. "hauria de, caldria que..."
 • Dramatitzen i exageren les coses. Davant alguna cosa objectivament sense importància, s'arriba a pensar: "i si passa alguna cosa..."
 • Són difícils de controlar. Com que aquests pensaments no són racionals, no solen ser fidels a la realitat, encara que la persona que els sent se'ls creu amb facilitat.
 • S'aprenen en la infància, moment en què encara no s'ha desenvolupat la capacitat d'anàlisi. En aquests moments s'assimilen amb més facilitat i s'emmagatzemen en la memòria humana esperant a ser disparats per situacions amb càrrega emocional.
arcoiris
arcoiris

Nombre de missatges : 2378
Fecha de inscripción : 20/01/2009

Tornar a dalt Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty Re: El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  bel el 11/02/09, 10:20 pm

Gràcies Arcoiris, son artícles molt interessants, que a més d'aclarir conceptes, també ajuden a coneixe's un@ mateix una miqueta més flower
bel
bel

Nombre de missatges : 14
Fecha de inscripción : 18/01/2009

Tornar a dalt Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty Re: El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  arcoiris el 11/02/09, 11:08 pm

Gràcies a tu Bel, per llegir-me i contestar-me. rosa

D'això es tracta, d'intentar conèixer-nos mes, i a la vegada conèixer també als altres, per a poder comprendre'ns millor.
Però aquests pensaments irracionals, ja que es van formar en la nostra infància i estan tan arrelats i es produïxen de forma inconscient, són molt difícils de detectar, i de traurels de damunt.
Crec que si ens preguntessin quins són els pensaments irracionals que mes freqüentment apareixen en la nostra ment i en quina mesura afecten a la nostra vida, tant professional, com social,o afectiva, no estic molt segura si podríem contestar amb claredat.
Estem tan acostumats a repetir-los tant, que sembla que ja formen part dels pensaments racionals i de la nostra realitat.
Com diferenciar-los? Com detectar-los? Com saber quan la nostra ment ens está enganyant?
Algú sabria dir-me, que pensaments irracionals, apareixen en la seva ment, de tant en tant?
scratch
arcoiris
arcoiris

Nombre de missatges : 2378
Fecha de inscripción : 20/01/2009

Tornar a dalt Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty Re: El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  Isona77 el 12/02/09, 12:24 am

Els pensaments més irracionals, sovint son els que esdevenent de les nostres pors. Si hom es para a analitzar les pors veiem fins a quin punt son absurdes. Durant molst anys ens han maxacat amb sentiments de culpa. "Si no fas això et pasarà algo dolent." Sempre darrera una obligaciò o deure hi ha el papus de torn. I quan ets petit i puges amb aquestes pautes el teu comportament i accions esdevenent el fruit de la por,de la culpa de massa autocrìtica i de la rancúnia produïda per l'ofec de viure sempre amb aquests monstres imaginaris.

Hi han unes actituts que no ens deixen avançar per la vida i la pitjor de totes es la por. L'altre es el rencor. La culpa es tambè la causant de moltisims desgavells. Perquè la culpa busca càstig i la persona que es sent culpable sempre pateix determinats accidents o fets que la perjudiquen i això nomès ho pot canviar ella mateixa reeducant el seu subconscient. Estem parlant de persones normals que viuen amb aquest sentiment ...

La responsabilitat personal es la millor cosa que li pot passar a qualsevol èsser humà: Cadascú es responsable d'ell/a mateix/a. Mai no podem donar la culpa de la nostra situaciò a ningú ni tampoc podem fer que algú canvii. Nosaltres si de cas som els que hem de canviar i ser responsables de la nostra vida. I d'això no en podem culpar a ningú ja que som èssers racionals, resposables i lliures per triar la nostra situaciò per tan som responsables de les nostres exxperiencies.
Isona77
Isona77

Nombre de missatges : 1095
Fecha de inscripción : 18/01/2009

Tornar a dalt Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty Re: El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  arcoiris el 12/02/09, 02:21 am

Isona:
Totalment d´acord amb tu fantàstic
Bona nit. Beset
arcoiris
arcoiris

Nombre de missatges : 2378
Fecha de inscripción : 20/01/2009

Tornar a dalt Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty Re: El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  Invitat el 12/02/09, 12:23 pm

Arco, t'he llegit i em sembla molt interessant el tema, encara que m'agradaria fer unes petites puntualitzacions....que ara no estic en condicions de fer-les pale
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty Re: El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  VlCTUR el 22/09/15, 06:44 pm

Fora victimisme
fora retrets,judicis,codependéncies,obssesions,soroll mental,expectatives.
Cal respirar i ser-ne conscient, cal saber escoltar-se i esclotar, cal somriure, cal que no ens estalviem mai un 't'estimo".

Cal agrair i perdonar, cal pregar Deu, que és dins nostre, desde lo més profund del cor. Cal saber donar peró també sabe
VlCTUR
VlCTUR

Nombre de missatges : 816
Fecha de inscripción : 15/01/2009
Edad : 54

http://www.cagabandúrries.cat

Tornar a dalt Ir abajo

El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest Empty Re: El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum