Últimos temas
Elaborar pa de motlle
Pàgina 1 de 1
Elaborar pa de motlle
Per preparar aquesta modalitat de pa, d'escorça molt lleugera, cal disposar de motlles que li donin la seva particular forma
El pa és un aliment fonamental en la història de la humanitat. Fruit de les diverses cultures i gustos, ha evolucionat des d'una simple coca de farina i aigua fins al producte actual de venda a les fleques: formes, ingredients, fermentacions i variants que s'adapten a les nombroses demandes del consumidor. Entre la gran quantitat de pans, hi ha el "anglès" o pa de motlle, de fàcil preparació a la llar.
Motlles per donar forma
El pa és una massa de farina i aigua fermentada. La condició indispensable per elaborar a casa és comptar amb aquests ingredients i amb un forn que aporti calor uniforme per la part superior i inferior i el distribueixi de manera que permeti que la massa pugi i, alhora, es cuini l'interior.
Entre la gran quantitat de pans que es troben en el mercat, el pa anglès o de motlle és un dels més fàcils d'elaborar a la llar. Només cal comptar amb motlles rectangulars similars als empleats per als plum cakes.
La base i la cocció
Aquesta modalitat de pa es caracteritza per tenir una escorça molt lleugera, en l'elaboració se substitueix part de l'aigua per llet i s'afegeix una mica de sucre. D'aquesta manera queda suau, ja que l'ús més freqüent d'aquest pa passa per l'elaboració de sandvitxos.
Un quilo de farina de mitja força, 40 grams de llevat, 30 grams de sal, 10 grams de sucre, 15 grams de mantega i un quart de litre de llet i un altre d'aigua. Aquests són els ingredients necessaris per elaborar pa de motlle. La farina de blat pot ser normal o amb segó (integral). També pot optar per una barreja de multicereals i algun fruit sec, com panses o pipes pelades. Cal tenir cura quan s'afegeixin aquests ingredients perquè, si s'abusa d'ells, augmenta de forma considerable l'aportació de calories.
Amb la quarta part de la farina i el llevat, juntament amb una mica d'aigua, s'elabora una massa i es deixa fermentar el doble del seu volum. Amb la resta de la farina es forma un volcà, on s'afegiran els altres ingredients. Després de barrejar tot, s'agrega la massa del llevat, es pasta de nou i es deixa fermentar a 35 º C durant mitja hora. Passat aquest temps, es torna a pastar i es talla en porcions que s'introdueixen fins a la meitat dels motlles, amb cura de cobrir les cantonades.
Sense tancar, se li aplica calor i, quan ha crescut dues terceres parts, es tanca el motlle i s'introdueix en el forn a 200 º C durant 45 minuts.
El pa es desemmotlla en calent i es cou sempre un dia abans de consumir-lo. No s'ha de obrir el motlle fins que el pa no estigui gairebé fet.
El pa és un aliment fonamental en la història de la humanitat. Fruit de les diverses cultures i gustos, ha evolucionat des d'una simple coca de farina i aigua fins al producte actual de venda a les fleques: formes, ingredients, fermentacions i variants que s'adapten a les nombroses demandes del consumidor. Entre la gran quantitat de pans, hi ha el "anglès" o pa de motlle, de fàcil preparació a la llar.
Motlles per donar forma
El pa és una massa de farina i aigua fermentada. La condició indispensable per elaborar a casa és comptar amb aquests ingredients i amb un forn que aporti calor uniforme per la part superior i inferior i el distribueixi de manera que permeti que la massa pugi i, alhora, es cuini l'interior.
Entre la gran quantitat de pans que es troben en el mercat, el pa anglès o de motlle és un dels més fàcils d'elaborar a la llar. Només cal comptar amb motlles rectangulars similars als empleats per als plum cakes.
La base i la cocció
Aquesta modalitat de pa es caracteritza per tenir una escorça molt lleugera, en l'elaboració se substitueix part de l'aigua per llet i s'afegeix una mica de sucre. D'aquesta manera queda suau, ja que l'ús més freqüent d'aquest pa passa per l'elaboració de sandvitxos.
Un quilo de farina de mitja força, 40 grams de llevat, 30 grams de sal, 10 grams de sucre, 15 grams de mantega i un quart de litre de llet i un altre d'aigua. Aquests són els ingredients necessaris per elaborar pa de motlle. La farina de blat pot ser normal o amb segó (integral). També pot optar per una barreja de multicereals i algun fruit sec, com panses o pipes pelades. Cal tenir cura quan s'afegeixin aquests ingredients perquè, si s'abusa d'ells, augmenta de forma considerable l'aportació de calories.
Amb la quarta part de la farina i el llevat, juntament amb una mica d'aigua, s'elabora una massa i es deixa fermentar el doble del seu volum. Amb la resta de la farina es forma un volcà, on s'afegiran els altres ingredients. Després de barrejar tot, s'agrega la massa del llevat, es pasta de nou i es deixa fermentar a 35 º C durant mitja hora. Passat aquest temps, es torna a pastar i es talla en porcions que s'introdueixen fins a la meitat dels motlles, amb cura de cobrir les cantonades.
Sense tancar, se li aplica calor i, quan ha crescut dues terceres parts, es tanca el motlle i s'introdueix en el forn a 200 º C durant 45 minuts.
El pa es desemmotlla en calent i es cou sempre un dia abans de consumir-lo. No s'ha de obrir el motlle fins que el pa no estigui gairebé fet.
Panter- Nombre de missatges : 2858
Fecha de inscripción : 12/05/2010
Pàgina 1 de 1
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum
09/06/23, 02:16 am por VlCTUR
» Un Joc Divertit: VERITAT ò MENTIDA
29/02/16, 12:18 pm por VlCTUR
» ALFABETO EMOCIONAL...
23/09/15, 11:32 pm por VlCTUR
» El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest
22/09/15, 06:44 pm por VlCTUR
» M'han ajudat a eliminar un xic de burriqueria.
21/09/15, 11:01 pm por VlCTUR
» Música de la Terra
23/09/14, 09:46 am por VlCTUR
» Per a Pantera.
26/05/14, 03:25 am por VlCTUR
» Bona tarde de¨fret ivent
07/05/14, 02:56 am por VlCTUR
» Bon Fret i molta pluja
01/02/14, 02:33 pm por greta