Catalunya Web
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.
Últimos temas
» Perquè varem abandonar la Web ?
Castellà ? No, gràcies Icon_minitime09/06/23, 02:16 am por VlCTUR

» Un Joc Divertit: VERITAT ò MENTIDA
Castellà ? No, gràcies Icon_minitime29/02/16, 12:18 pm por VlCTUR

» ALFABETO EMOCIONAL...
Castellà ? No, gràcies Icon_minitime23/09/15, 11:32 pm por VlCTUR

» El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest
Castellà ? No, gràcies Icon_minitime22/09/15, 06:44 pm por VlCTUR

» M'han ajudat a eliminar un xic de burriqueria.
Castellà ? No, gràcies Icon_minitime21/09/15, 11:01 pm por VlCTUR

» Música de la Terra
Castellà ? No, gràcies Icon_minitime23/09/14, 09:46 am por VlCTUR

» Per a Pantera.
Castellà ? No, gràcies Icon_minitime26/05/14, 03:25 am por VlCTUR

» Bona tarde de¨fret ivent
Castellà ? No, gràcies Icon_minitime07/05/14, 02:56 am por VlCTUR

» Bon Fret i molta pluja
Castellà ? No, gràcies Icon_minitime01/02/14, 02:33 pm por greta


Castellà ? No, gràcies

2 participantes

Ir abajo

Castellà ? No, gràcies Empty Castellà ? No, gràcies

Missatge  Sinuhé 27/03/10, 09:57 am

Un article molt interessant

Llengües i subdesplegament


LA LLENGUA ESPANYOLA: VIA I FINS I TOT EINA DE SUBDESENVOLUPAMENT SOCIOPOLÍTICOECONÒMIC I FINS I TOT MORAL I ÈTIC.

Aquest assaig no és de cap de les maneres un atac contra els espanyols ni contra els hispanoparlants sino contra la ideologia que veu la llengua com un arma de genocidi, d’imposició tirànica, i d’anorreamnet psicològic i nacional.

1.-La segona llengua per als catalans no deu ser el castellà, ha de ser l'anglès:

Obligar els nens catalans (autòctons o fills d´immigrants) a estudiar llengua i literatura castellanes a les escoles catalanes, significa limitar-los en el seu desenvolupament humà i professional futur, ja que, si tenim el català com a idioma nacional de comunicació interna, per què havíem menester del castellà?; i a Europa el castellà és un idioma residual (en el sentit que no s´hi parla). Jo crec que els nens han d´aprendre idiomes a l´escola, però idiomes que, en el futur, els puguin ser d´utilitat. La castellana, no és una llengua d´utilitat en el context internacional en el qual es troba encabida Catalunya: Europa. El castellà no és una llengua de masses al continent europeu, que és el tros de planeta on els catalans tenim el nostre àmbit de relació més immediat. En les escoles catalanes s´haurien d´ensenyar dues llengües de gran validesa per al desenvolupament humà i econòmic dels catalans, si tenim en compte el nostre context europeu: l´anglès, com a idioma més internacional; i l´alemany, que és la llengua franca del centre d´Europa, la més parlada a la Unió Europea, l´idioma del món germànic amb el qual els catalans haurem d´enfortir relacions, sobretot de caire industrial i econòmic. Un cop eliminades o deixades com a optatives les assignatures de llengua i literatura espanyoles (o de literatura i llengua francesa a la Catalunya Nord) dels plans d´estudis catalans, podrem introduir-hi algunes hores lectives d´anglès i d´alemany, autèntica inversió de futur per als joves catalans.


El castellà no és cap idioma universal perquè:

1) L'ignora més del 90% de la població mundial.

2) L'ignora el 95 % de la població dels països desenvolupats, que es on es remenen les cireres, i

3) Perquè la influència del castellà en l'economia i la ciència mundial es menyspreable (a l'inrevés que el francès o l'alemany per exemple, que encara es mantenen amb una certa dignitat). Això és fàcil de veure a Internet, on fins i tot el portuguès va per davant del castellà, on per cada pàgina en castellà -5ª llengua més usada a Internet- sobre un tema en trobes centenars en anglès, i on el català, tot i ser una llengua assetjada, modesta i en greu perill ocupa un molt distingit lloc tretzè quant a nombre de webs i un dinovè quant a nombre de pàgines. Efectivament, aprendre anglès és una prioritat, és més, és una absoluta necessitat ara mateix i en el futur ja no cal ni dir-ho, però el castellà, per anar pel món, no serveix gaire. Una altra cosa és que t'entabanin amb deliris de grandesa, que és el que fan els mèdia espanyols, sempre tan pinxos, però la veritat és que, com a eina de comunicació, el castellà no té la importància derivada del nombre d'hispanoparlants (3ª llengua mundial). Els pares castellanoparlants residents a Catalunya han d´oblidar- se d´absurds sentimentalismes lingüístics i triar allò que és millor per al desplegament professional futur de llurs fills i filles, i que no passa per l´aprenentatge del castellà (així ho han cregut, amb raó, la immensa majoria d´habitants de Califòrnia, que en juny de 1998, en referèndum popular, votaren a favor de la Proposició 227, en la qual s´establia l´ensenyament íntegrament en anglès en les escoles californianes, eliminant d´aquesta manera la imposició lingüística del castellà). O sia, que als Estats Units sí perceben el castellà com a via de reproducció del subdesplegament social.

4) On hi ha castellà hi ha pobresa:

Allà on hom parla anglès o català quasi sempre l'economia rutlla bé. Això ha de ser per alguna raó: tenim una major tendència al diàleg, a una major estructuració social més eficient i justa, a causa d'una tradició molt menys brutalment antidemocràtica que Castella/ Espanya, i també un sentit del treball, mentre que la recerca del tresor (des de l'encomienda a la loteria nacional -tercer Estat del món que més gasta en loteries) ha estat sempre la fita promoguda des de Madrid per als colonitzadors espanyols i per als seus colonitzats.

5) Els avantatges del plurilingüisme. Els castellanoparlants, una comunitat molt monolingüe per interessos polítics de llurs Oligarquies:

Igual que la manca de pluralitat i tolerància religiosa a la majoria de societats islàmiques: perquè els uns fan de la religió i els altres de la llengua una eina llancívola de cohesió uniformista darrere de les respectives Oligarquies.

El monolingüisme és el pulmó d'una llengua: fa necessària una llengua per poder comunicar-se. Actualment el monolingüisme catalanoparlant ha estat ja pràcticament exterminat per la imposició colonitzadora francocastellana, per això és molt important que tot catalanoparlant conscient miri de ser tan monolingüe com li sia possible. Tanmateix el plurilingüisme té també indubtables avantatges, no pas nacionals, però sí pedagògics, culturals i psicològics.

No fa gaires anys es realitzaren unes interessants enquestes als instituts eivissencs sobre ús i simpaties lingüístiques i futboleres. Els resultats hi foren prou significatius: sistemàticament, el major fracàs escolar (tant en autòctons com entre immigrants) anava de la mà amb poc ús i poca valoració de la llengua catalana i per simpaties envers el R. Madrid. Aquests resultats, que poden sobtar, tenen, tanmateix i sens dubte, una explicació lògica i contundent: la propaganda abusiva i supermanipuladora que les TVs i els mèdia esportius madrilenys (molt majoritaris dins la premsa esportiva) fan de l'equip del Règim jacobí, i això ja en un tema que no ha menester de massa neurones; això duu als més acrítics i violents devers el madridisme i l'espanyolisme/anticatalanisme (que és la raó de fons de tot aquest apartat del conductisme de masses espanyol); mentre que els més sensibles prefereixen d'altres equips minoritaris i aprecien la llengua en injusta inferioritat de condicions. No sols hi ha un coeficient d'intel•ligència escolar, sinó també un cert nivell moral, la qual cosa demostra un cop més que ser dolentot és també ser babau, és una estupidesa: "I (Déu) digué a l'home: Vet ací que la temor del Senyor és la saviesa, i defugir el mal, la intel•ligència" (Job 28:28).

Que el bilingüisme o el plurilingüisme fomenten les capacitats mentals és cosa prou coneguda psicològicament i pedagògica, i el menyspreu a aprendre (d'altres llengües o el que sia) traspua malfeineria i un grau de supèrbia (tret característic espanyol i de qualsevol colonització, una neronització a fi de mantenir-se a part i sotmetre la víctima indefensa a una situació d'inferiorització i de denigració permanent) que esterilitza i crea divisió i malestar social. "Sempre ha estat un misteri per a mi que l'home pugui sentir-se honrat per la humiliació del seu proisme", digué Mahatma Gandhi quan veié una colla d'indis obligats a caminar per sota la voravia, a fi de cedir el pas als blancs).

Per aquest motiu supòs que un mestissatge fet més en igualtat de condicions, com ara el dels origens dels Estats Units (entre colons i immigrants de tot Europa, en un principi bàsicament descendents d'anglesos, holandesos, alemanys, suecs i escocessos, més avant francesos i irlandesos, després italians, polonesos i d'Europa Oriental i hispànics), dóna molt de joc quant a nivell de desplegament economicocultural que no pas un mestissatge fet a través del genocidi i la violació, com s'esdevingué a Hispanoamèrica, amb més de 100 milions d'infeliços amerindis morts sols durant els dos primers segles de conquesta i colonització imperial castellana contra les cultures neolítiques indígenes. Lògic, oi?.


Castellà? No, gràcies!.

L'article sencer a:
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/74215
Sinuhé
Sinuhé

Nombre de missatges : 1687
Fecha de inscripción : 16/01/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Castellà ? No, gràcies Empty m'agradaria dir alguna cosa i puntualitzar

Missatge  shiatsu 06/04/10, 08:40 pm

Be,,
voldria dir alguna cosseta..
Esta be que cadascu defensi lo seu, pero no es gaire productiu solament parlar amb el cor, oblidar la rao i la logica simplement per que el cor vol una altre cosa, i aixo va per tots...
Voldria possar algun breu comentari als punts d'aquest article, com s'enten escriure segons la meva opinio, totalment discutible)

Jo no veig tirania llinguistica enlloc, qui vol escriure en catala castella el fa lliurement,,
No hevist cap a al preso per fer una pintada en cap idioma..
LA segona llengua en Catalunya deu ser el castella :

No hi ha dubte que el castella es una llengua foranea , pero no es extrangera..
No hi tinc dates de quanta gent parla o escriu en castella a Catalunya, no fa falta ser molt llest, solament hi ha que posar l'orella, o els ulls

Si solament parlem catala no sortirem de Catalunya, i s'ha demostrat que el mon es molt petit.
Dir que apendre una llengua es frenar el desenvolupament d'una persona o un nen es una bestiessa ben grossa,., i als que no l'agraden les matematiques? apendre a sumar i a restar.. si us plau.. a mes.. quant mes aprenguis en la vida mes capacitats tens..
Desde quant apendre alguna et perjudicara???????

El castella no te cabida a Europa? El hungar ho te.. i el servi, i el catala per supossat per que ens ho diu el cor i som catalans.. l'italia,, tots menys el castella,, no foteu

Als paissos nordics , Anglaterra i a Franca s'estudien dues llengues extrangeres, i el castella es un dels idiomes mes estudiats als High School i l'universitat encara que no ens agradi admetre..
L'article diu que no te cabida el castella, mentre que hi ha un gran part de la poblacio que es castellano parlant i quants tenim familia al resta de l'estat ?

2 Diu que l'ignora el 90 de la poblacio mundial? i al islandes? al catala?

Be crec que som uns 6 mil milions de persones i el castella el parlen 500 milions, potser que solament el parli el 10 per cent per aixo no vol dir que sigui ignorada..
3 Diu que es ignorada en el mon civilitzat..
Be aixo tampoco es cert, hi ha un gran comerc, explotacio , o com es vulgui dir , relacions amb paissos sudamericans,., Possiblement ara no son potencies..,
De cara al futur no es sap,, pero de Sudamerica surt molta materia prima, aixo es negoci..

3
Del numero 3,, be no puc dir molt..
D'acord que elprimer idioma extranger deu ser l'angles,, per que no es pot dir que el castella sigui extranger,,( per dir aixo s'ha de ser curt de gambals)
PEr anar pel mon el castella no serveix gaire"
Be, preguntal's als nordics segurament no estaran d'acord amb tu, ni als francessos que escolleixen estudiar castella, ni als anglessos o als nord americans que han decidit estudiar-ho,,
Segurament al autor d'aquest texte l'hi semblara que el vasc ho es,, o el gallec

"Els pares castellanoparlants residents a Catalunya han d´oblidar- se d´absurds sentimentalismes lingüístics i triar allò que és millor per al desplegament professional futur de llurs fills i filles, i que no passa per l´aprenentatge del castellà "
Com ja he escrit ,, no saps que sera el futur o on voldra treballar estudiar el teu fill
De totes menes segurament que si aquest home es va viure a l'estranger , entenc que no l'hi ensenyara el catala al seu fill i l'hi donara igual si no el parla.. JA jo m'ho crec


4 Supossadament ja em direu que soc anti catala i espanyolista pero segueixo

L'angles ,, BE , tenint en compte que EUA, Australia, United Kindom son potencies, en part te llogica auqest comentari..
Ens oblidem llavors dels paissos surafricans que parlen angles que han sigut colonies i que hi ha gana i pobressa?
Si oblidem aixo podem dir amb rotunditat que l'angles solament es parla com a 1 llengua en paissos rics
Catala.. es parla on solament hi ha riquessa,, si,, Catalunya es d elo mes ric que hi ha a Espanya.. pero..es que Espanya es un pais que no es que sigui molt ric,., llavors aquesta frase de dir que el Catala solament es parla en paissos rics es com dir que jo amb el meu 1.70 soc dels mes alts en una poblacio Pigmeos..
Tenint en compte que el parla 9 000 000 de persones.., i lamajoria en Espanya..
Tinc por a pensar que Espanya es un pais ric..i no ho crec,,

Be,, ja no he llegit mes per que aquest texte es..be.. sin comentaris
Ara si..
Que cadascu parli el qui vulgui... i ja esta be de polititzar l'educacio i les ments dels nanos,, i aixo val per a tots..
shiatsu
shiatsu

Nombre de missatges : 5
Fecha de inscripción : 06/04/2010

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt

- Temas similares

 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum