Catalunya Web
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.
Últimos temas
» Perquè varem abandonar la Web ?
EGIPTE - Página 2 Icon_minitime09/06/23, 02:16 am por VlCTUR

» Un Joc Divertit: VERITAT ò MENTIDA
EGIPTE - Página 2 Icon_minitime29/02/16, 12:18 pm por VlCTUR

» ALFABETO EMOCIONAL...
EGIPTE - Página 2 Icon_minitime23/09/15, 11:32 pm por VlCTUR

» El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest
EGIPTE - Página 2 Icon_minitime22/09/15, 06:44 pm por VlCTUR

» M'han ajudat a eliminar un xic de burriqueria.
EGIPTE - Página 2 Icon_minitime21/09/15, 11:01 pm por VlCTUR

» Música de la Terra
EGIPTE - Página 2 Icon_minitime23/09/14, 09:46 am por VlCTUR

» Per a Pantera.
EGIPTE - Página 2 Icon_minitime26/05/14, 03:25 am por VlCTUR

» Bona tarde de¨fret ivent
EGIPTE - Página 2 Icon_minitime07/05/14, 02:56 am por VlCTUR

» Bon Fret i molta pluja
EGIPTE - Página 2 Icon_minitime01/02/14, 02:33 pm por greta


EGIPTE

2 participantes

Pàgina 2 de 34 Previ  1, 2, 3 ... 18 ... 34  Següent

Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 01:59 am

EGIPTE - Página 2 296pxanubisstanding

Anubis

En la mitologia egípcia Anubis, fill d'Osiris i Neftis, era el déu de la mort. Se'l representava com un xacal o com un home amb cap de xacal (o de podenc, segons les versions) i era l'encarregat de pesar les ànimes (amb Horus) i conduir-les al regne d'Osiris.Fou absorbit per la civilització grega com a Hermes.
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 02:05 am

EGIPTE - Página 2 800px157nycmet

El temple de Dendur al Metropolitan Museum of Art de Nova York

Dendur o Tutzis fou una ciutat d'Egipte al sud d'Assuan, de Philae i de Debod i propera a Kalabsha (que està pocs kilòmetres al nord)

S'hi va construir un temple per ordre de Cèsar August vers el 20 aC. Aquest temple fou salvat de ser cobert per l'aigua del Llac Nasser i traslladat als Estats Units com a regal del govern egipci que va regalar alguns temples als països que van participar al rescat dels monuments de Núbia.

El temple fou dedicat a Isis, Osiris i Horus. L'emperador apareix vestit de faraó fen ofrenes als deus Pihor i Pateese (Padise), fills de Kuper, que havien ajudats els roman i foren deïficats. Tambe apareix una pintura del deu nubi Arensnufis i una del deu romà Mandulis.

El Temple es ara al Museu metropolità de Nova York. El relleus no han estat ben conservats.
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 02:11 am

EGIPTE - Página 2 Sudanmeroepyramids2001

Les piràmides de Meroe

Història del regne de Meroe

Vers el 270 aC, el rei Ergamenes va destruir Napata i es va traslladar a Meroe que va passar a ser capital unica. Apareixen en aquestos anys uns reis rivals, probablement governant a Napata: Ardjamani, Kash...merj, Imen Barkal, Iriqe-Pidje-qo i Sabraqamani.

Queda record entre els historiadors romans dels enfrontaments i els tractats entre Roma i Meroe. Vers el 25 aC el rei de Meroe, que ara tornava a residir a Napata, va intentar conquerir la Tebaida i va ocupar Elefantina i Siene però fou rebutjat per Petronius que va entrar a Napata uns mesos després de conquerir Dakka i Premnis. La reina Candaces (Kandako, modern Candida) o Amanirenes va demanar un tractat de pau que li fou refusat i els romans es van emportar milers d'esclaus i botí. Finalment la reina va apel·lar per la pau a Cèsar August, que li va concedir vers el 20 aC i es va establir la frontera i el regne de Núbia (Meroe) va quedar lliure de tribut. Premnis fou retornat a Meroe.

Progressivament durant aquests darrers segles del mil·lenni el culte a Amon, el déu egipci principal entre els nubis, fou substituït pel déu local Apedemak.

Vers l'any 250 de la nostre era, la cultura va fer un canvi radical, al entrar a la Vall del Nil pobles d'altres llocs identificats com a grup X. Desapareixeran les piràmides i sorgiren els enterraments en túmuls que s'aprecien al regne nubi de Ballana, on els reis estàn enterrats amb servidors, cavalls, camells i burros. Sembla que aquestos invasors podrien ser l'origen de les tribus Tobati que van dominar Núbia al començament de l'era cristiana. Grups nubis anomenats blèmies (antecessors dels actuals beges), van fer incursions en territori romà, Dioclecià els va reconèixer com a federats a l'Imperi, tot i així ciutats com Prima, Phoenicon, Ciris, Taphis i Talmis, al sud d'Egipte, es van rendir als atacants.
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 02:24 am

EGIPTE - Página 2 800pxphilaeseenfromthew

Temples de Philae

EGIPTE - Página 2 Skioskaswanegyptoct2004

quiosc de Trajà

Philae es un complex de temples prop d'Assuan al sud d'Egipte conegut pels egipcis com Palau d'Anas al-Wogoud.

Temples de PhilaeEl temples principals son d'època Ptolemaica, i foren construïts a una illa del Nil coneguda com Philae.


El Temple mes antic es una capella o quiosc fet per Nectabeu (380-362 aC). Al nord es va construir en època Ptolemaica el temple d'Isis, dedicat a aquesta deessa i al seu fill Harboqrat (Horus el nen), i s'hi van afegir edificis en els segles següents, durant bona part del període grec i romà. Les darreres inscripcions jeroglífiques es van fer al temple l'any 394 i les darreres inscripcions demòtiques el 452. El temple d'Isis va servir després com a església, i fou el centre de l'expansió del cristianisme cap a Núbia.

El temple d'Isis te dos lleons de granit al front i columnes a ambdós costats., Després d'una estructura alta li segueix una altra mes baixa. Al oest hi ha l'anomenada porta d'Adrià, al tornar de la qual es passa per la capella principal i cap al temple de la deessa Hathor, al est del temple d'Isis. Els pilars estan decorats amb escenes de músics, dansaires i deus. Al sud-oest i ha el quiosc de Trajà.
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 02:31 am

EGIPTE - Página 2 Thoth

Thoth a Ramesseum, Luxor

En la mitologia egípcia, Thoth és el déu lunar d'Hermòpolis, representat com un ibis o un babuí. És l'inventor del calendari de 365 dies, de l'escriptura i del llenguatge. Encarnació de la intel·ligència i de la paraula, coneix les fórmules màgiques a les quals no s'hi poden resistir els déus. Era el patró dels escribes. Era fill o bé de Ra o de Set. Era un company d'Astennu qui a voltes era el mateix Thoth. Tenia una filla anomenada Seshat.

Era conegut com a un mediador raonable. Donà suport a Horus en front de Seth i va fer de mitjancer entre Tefnut i Ra. En el Duat, l'inframon, ajudava Osiris a jutjar les ànimes en la mort. També convencé Hathor (en altres versions: Tefnut) de retornar a Egipte, d'on havia fugit, després de posar-se d'acord amb Ra (en altres versions: Shu)

Sovint és identificat amb el déu grec Hermes
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 02:36 am

EGIPTE - Página 2 Egyptdenderahathor01

Deessa Athor del temple Dendera d'Egipte

Athor o Hathor, el nom del qual significa Casa d'Horus, és en la mitologia egípcia deessa de l'amor, la beguda i les arts sonores. Habitualment identificada amb Afrodita i Venus, oferia libacions als morts. El seu culte original es relacionava amb l'estro i els cels. Es representava amb forma de vaca o com una dona amb orelles i banyes del mateix animal entre els quals mostrava un disc solar. El seu atribut era el sistre.

Va ser la mare del déu Horus, encara que algunes fonts suggereixen que havia un matrimoni sagrat amb Horus com a part del festival anual a Luxor. Junts van venjar la mort del pare d'Horus, el déu Osiris.

Sota la forma d'una vaca acull i protegeix els difunts. També se la considera l'encarnació de la lluna.

Hi ha teories que defensen que el vedell d'or esmentat en la Bíblia podria ser una imatge del culte a Athor (Èxode 32:4-6).
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 04:30 pm

EGIPTE - Página 2 368pxsistrumc350bcberli

Sistro metàl·lic: Ägyptisches Museum Berlin

El sistre va ser un instrument sagrat a l'antic Egipte. Potser originari de l'adoració a Bast, s'utilitzava en les danses i cerimònies religioses, en particular en el culte de la deessa Hathor: la forma d'O del sistre recorda a la cara i banyes de la deessa-vaca.[1] També s'agitava per a evitar les inundacions del Nil i per a espantar a distància a Seth. [2] Isis en el seu paper de mare i creadora es representa con un cub que simbolitza les inundacions del Nilo en una mà i el sistre a l'atra.[3] La deessa Bast molt sovint es representa amb un sistre, que simbolitza el seu paper com deessa de la dansa, l'alegria i la festa. [4]

Els sistres encara s'utilitzen en els ritus de les Esglèsies Copta i Etíop.[5] A més de la representació en l'art egipci en els balls i com expressió d'alegria, el sistre també s'esmenta en la literatura egípcia, com a les Instruccions d'Amenemhat. [6]

A més del jeroglífic sistre que es mostra, hi han altres varietats
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 04:36 pm

EGIPTE - Página 2 336pxegyptelouvre028

Bastet

En la mitologia egípcia Bastet era una deessa solar benefactora de la fertilitat i protectora de les dones prenyades. Estava considerada per alguns com un altre vessant de Sekhmet. El seu culte estava centrat en Bubastis, al Baix Egipte. Després del període de civilització hel·lènica, Bastet va ser considerada la filla d'Isis i Osiris i va ser associada amb Hathor. Era la muller de Ptah, amb qui havia tingut Nefertum i Mihos.

Se la representa com una gata, animal sagrat i lligat al foc. Els seus títols inclouen el d'Ull de Ra. Amb el temps va ser assignada com a deessa dels perfums, ja que el seu nom era un homòfon de "jarreta fragant" i va anar perdent la seva ferocitat inicial. Els seus seguidors usualment portaven robes verdes (com els ulls dels gats).
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 04:45 pm

EGIPTE - Página 2 Egyptgizasphinx01

Pirámide de Kefrén i la Gran Esfinge de Giza.

La piràmide de Khefren és la segona gran piràmide de la zona de Giza (Gizeh). Fou construïda pel faraó Khefren. A la mort de Kheops, el faraó de la gran piràmide, el seu fill i successor, Djedefre, va establir la necròpolis a Abu Rawash, a uns 8 km més al nord, però el seu germà Khefren va retornar a Giza. La seva piràmide segueix una línia diagonal perfecta amb la del seu pare, de la que se situa al nord-est. A primera vista la piràmide sembla la més gran que la de Kheops (ja que està construïda en un lloc més aixecat) però tot i que el vèrtex conserva el recobriment calcari, és tres metres més petita (236 metres, per 239 la de Kheops)

A l'est de la piràmide hi ha el temple de la Vall amb un llac artificial connectat amb el temple funerari. El sistema de capelles emprat per Snofru a Dashur es va convertir en un temple petit amb Kheops però amb Khefren va esdevenir una gran construcció que després fou tradicionalment incorporada a les piràmides. Al sud hi ha una petita piràmide subsidiària però no correspon a la reina. Segurament l'esfinx, al nord de la calçada del temple de la vall, tenia una part rellevant en el culte funerari del rei.
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 04:50 pm

EGIPTE - Página 2 800pxallgizahpyramids

Les piràmides són els símbols més coneguts de la civilització de l'antic Egipte
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 04:57 pm

EGIPTE - Página 2 800pxgdegabydos001

Gran temple d'Abidos

Abidos (egipci antic Abdjw o Abdju o Abedju) fou una ciutat de l'Alt Egipte, al nord de Luxor, que va tenir l'hegemonia vers el 3200 aC substituint a Nekhen.
Existia ja vers el 4000 aC. El culte principal de la ciutat era al deu Jetj-amentiu, representat per una espècie de gos, possible antecessor d'Osiris, al qui es dedicava el culte durant l'Imperi mitjà

Té una necròpolis molt important on a la part coneguda com cementiri U estan enterrats els caps o personatges locals del període Naqada I i part del Naqada II; els reis predinàstics fins a la dinastia 0 i dos reis de la dinastia I són al cementiri B que fou la continuació del cementiri U. La darrera tomba és la d'Aha. Els següents faraons de la I i els de la II dinastia foren enterrats al cementiri conegut com Umm al-Qa'ab.

Com a monuments destacats cal esmentar l'antic temple de Kentamentiu (vers el 3150 aC) convertit en un temple d'Osiris; el temple de Seti I fou també dedicat a Osiris, que fou lloc de pelegrinatge i va esdevenir el Osireion. També Ramsès II hi va fer un temple després de Seti.

La ciutat va existir fins el 641, amb la conquesta àrab
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 05:01 pm

EGIPTE - Página 2 381pxdsc00083pietradipa
Pietra di Palermo

Pedra de Palerm

La Pedra de Palerm és un pedra gravada amb fets i reis de l'Antic Egipte que es conserva a Palerm (Sicília, Itàlia) essent d'origen desconegut (el primer fragment es va trobar en els fons del museu, després en van aparèixer altres, i un parell foren comprats a mercats d'antiquaris).

És una llosa de basalt d'uns 45 x 30 cm, part d'un bloc més gran del que n'existeixen set fragments dispersos el més gran dels quals està al Museu arqueològic de Palerm i d'altres a museus d'Anglaterra i Egipte. Els jeroglífics són per ambdós costats i inclouen una llista de reis amb dades sobre cada regnat fins a la cinquena dinastia. Conté dades sobre sobirans anteriors a Narmer


Editat per darrera vegada per Carme el 12/07/10, 02:38 am, editat 1 cop en total
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 05:07 pm

EGIPTE - Página 2 732pxnarmerpaletteclose

Narmer en la tradicional postura d'atacar els enemics d'Egipte. Fragment de la Paleta de Narmer

Narmer (Men, Meni o Menes) va ser un faraó d'Egipte, llistat com a primer de la I Dinastia. Regnat vers 3150 aC. Probablement va tenir un llarg regnat d'entre 30 i 40 anys (Manetó li atribueix 62 anys i la mort per un atac en una lluita contra un hipopòtam).

El seu pare podria ser el rei Ka o el rei Escorpí II (vegeu dinastia 0). Es creu que fou el pare d'Aha. Si bé tradicionalment es considera l'unificador de l'Alt i Baix Egipte és possible que això fos un procés més llarg que es perllongues des d'abans de Menes i fins després. Al papir de Torí segueix a Shemsu Hor encara considerat semidéu.

La seva capital podria haver estat Nekhen però la necròpolis és a Abidos. El seu déu principal era Jetj-amentiu, representat per una espècie de gos, possible antecessor d'Osiris. Herodot el fa el fundador de Memfis, però més aviat es tractaria en tot cas d'obres de reconstrucció o de construccions parcials.
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 05:11 pm

EGIPTE - Página 2 800pxturinpapyrus1

Papir de Torí

El Papir de Torí o Cànon reial de Torí, és un papir fragmentat amb una llista de reis que es conserva al Museu Egipci de Torí (Itàlia) i que fou propietat del rei de Sardenya.

Fa 1,70 m de llarg i 0,40 m d'ample i dóna a més del nom dels faraons el període exacte de molts regnats. Hi ha esmentats més de 300 reis des el déus i semidéus fins a la dinastia XVII, i fou escrit en temps de Ramsés II vers el 1200 aC, però no se'n saben les fonts ni la finalitat. Els reis estan agrupats pel lloc on tenien la capital i així es formen 16 grups, diferents a la tradicional divisió de Manethó. Encara que té algun error que s'ha pogut comprovar en general és una bona font que malauradament resta incompleta, ja que durant un trasllat (quan fou enviat a Torí) es va malmetre i no s'ha pogut reconstruir del tot
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 09:01 pm

EGIPTE - Página 2 Egyptianfunerarystela

Jeroglífics en una estela funerària egípcia

Els jeroglífics van ser un sistema d'escriptura inventat i utilitzat pels antics egipcis per a comunicar-se. Des de l'època de l'Imperi Antic els jeroglífics egipcis van ser un sistema d'escriptura en el qual es barrejaven ideogrames, signes consonàntics (simples, dobles, triples i fins i tot de quatre o més consonants) i determinants (signes muts que indicaven a quina família conceptual pertany una paraula). A partir de la dinastia XVIII, els escribes van començar a utilitzar cert nombre de signes consonàntics dobles sil·làbics (sȝ, bȝ, kȝ etc.) per a transcriure els noms semítics o d'aquest origen, però aquest tipus d'escriptura va quedar exclusivament restringida a aquest àmbit. Els símbols eren també figuratius: representaven una mica tangible, sovint fàcil de reconèixer, fins i tot per a algú que no conegués el significat del mateix. I és que, per a dissenyar l'escriptura jeroglífica els egipcis es van inspirar en el seu entorn: objectes de la vida quotidiana, animals, plantes, parts del cos, etc.

Durant l'Antic, Mig i Nou Imperi es calcula que existien al voltant de 700 símbols jeroglífics, mentre que en l'època greco-llatina, el seu nombre va augmentar a més de 6.000. Els jeroglífics es gravaven en pedra i fusta, o bé, en el cas de l'escriptura hieràtica i demòtica, amb cálamo i tinta sobre papirs, ostraca, o suports menys perdurables.

Els jeroglífics egipcis foren desxifrats pel filòleg francès Jean-François Champollion (1790-1832) després de la troballa de la Pedra de Rosetta. Les primeres descripcions són obra d'Athanasius Kircher. Després de tota una vida d'estudi, ja que havia començat a interessar-se per la civilització egípcia des dels deu anys, l'any 1822 aconsegueix desxifrar-los.
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 09:10 pm

EGIPTE - Página 2 Papyrusebers

Escriptura hieràtica: el Papir Ebers

L'escriptura hieràtica va sorgir quan els escribes havien d'escriure molts "llibres" i aquesta "nova forma" d'escriptura permetia els escribes de l'Antic Egipte escriure ràpid, simplificant els jeroglífics. Era molt difícil d'escriure hieràticament ja que s'havia d'entendre i interpretar-la ja que eren jeroglífics "desfigurats". Era l'escriptura de l'administració i d'ús religiós (la paraula prové del grec "hieros" = sagrat).

Papir Ebers

El Papir Ebers és un dels tractats de medicina més antics que es coneixen. Va ser redactat a l'Antic Egipte, cap a l'any 1500 aC. Està datat l'any 8è del regnat d'Amenhotep I, de la dinastia XVIII.

Descobert per Edwin Smith, el 1862, entre les restes d'una mòmia a la tomba d'Assasif, a Luxor, va ser comprat a continuació per l'egiptòleg alemany Georg Ebers, a qui deu el seu nom i la seva traducció. Es conserva actualment a la biblioteca universitària de Leipzig.

És també un dels més llargs documents escrits trobats de l'antic Egipte: mesura més de 20 metres de longitud i uns 30 centímetres d'alt i conté 877 apartats que descriuen nombroses malalties i les corresponents prescripcions en diversos camps de la medicina: oftalmologia, ginecologia, gastroenterologia, etc.
La farmacopea egípcia de l'època recorria a més de 700 substàncies, extretes majoritàriament del regne vegetal: safrà, mirra, aloe, fulles de ricí, loto blau, extracte de lliri, suc de rosella, resina, encens, cànem, etc.
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 09:18 pm

EGIPTE - Página 2 449pxneferefre

Estàtua representant Neferefre.

Neferefre fou un faraó de la Dinastia V de l' antic Egipte, que va governar segons la cronologia mínima vers el 2350 aC.

El seu nom d' horus fou Neferkhau (Nefer-khawand), el nebti Neferemnebti, el horus d'or, Neferbiknebu o Neternebunefer, el nesut-biti Khaneferra, o Neferefra; el nom de Sa Ra, Isi o Khaneferra o Neferefra (Neferefre). Manethó l'esmenta com a Keres.

Apareix a la llista d'Abidos i la llista de Saqqara, i a Manethó. Al Papir de Torí la part que li correspon està massa deteriorada per ser llegida. Va succeir a Shepsekare.

Era fill, però, del anterior faraó Nefererkare i de la reina Khentkaus II, probablement el fill gran. No se sap si va estar casat i si va tenir fills però es probable que moris jove. A un bloc trobat a Abusir el seu pare i mare i un fill jove apareixen gravats i el suposa que el fill fos Neferefre encara que el nom està gravat un xic diferent (Neferre i a un altre lloc Raneferef). A la piràmide es va trobar un cos d'un home jove d'uns 20 anys o poc més que se suposa fou Neferefre. Durant la seva minoria la seva mare Khentkaus II actuaria com a regent i potser Shepsekare fou un príncep de la família que es va casar amb ella i va accedir al poder però que va morir un temps després qui sap si assassinat.

En el seu regnat les tombes dels nobles son cada vegada més fastuoses i tenen més habitacions interiors.

Va construir un temple solar anomenat Hetep-Re, que no s'ha trobat
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 09:35 pm

EGIPTE - Página 2 800pxtempleramessesiiab

Conjunt de temples d'Abu Simbel. A l'esquerra, el temple de Ramsès, i a la dreta, el de Nefertari

Abu Simbel és el nom d'una petita ciutat d'Egipte que significa "la muntanya pura". Està situat a la governació d'Assuan, a uns 10 kms de la frontera amb el Sudan i a la riba oest del Nil. Té uns deu mil habitants i un aeroport per a petits avions, principalment per servei dels turistes. Actualment viu del turisme.

La ciutat dóna nom a un conjunt de dos temples egipcis que va ser salvat de les aigües del llac Nasser quan es va construir la resclosa d'Assuan, i reconstruït exactament pedra a pedra en un lloc proper més alt, amb suport internacional. El projecte va començar el 1963 i va costar 36 milions de dòlars de l'època.

Els dos temples foren construïts per Ramsès II i el primer porta el seu propi nom i el segon el de la seva dona Nefertari. Van ser excavats directament als penya-segats de gres de la riba oest del riu Nil.

El temple més gran, el de Ramsès II, està ricament decorat. Les estàtues del faraó els mostren a diverses edats. La façana fou excavada com una colossal estructura al damunt de la qual hi ha 20 estàtues de mones, al mig l'estàtua d'un home amb cap de falcó, el déu Ra Hur Akhti. Abans del trasllat, l'eix del temple estava posicionat de tal manera que, dos dies l'any (concretament, el 20 de febrer i el 20 d'octubre), els raigs del sol penetraven fins l'interior del santuari i s'il·luminaven tres de les quatre estàtues presents: l'única que no rebia la llum i romania a l'ombra era la del déu Ptah, el déu del sub-món. Des que s'ha produït el trasllat, aquest esdeveniment té lloc un dia més tard.

El temple de Nefertiti fou construït per Ramsès dedicat a la seva dona més estimada i a Hathor. Fou excavat a la pedra. Encara que sembla petit està ricament decorat. Al mig hi ha una estàtua de Nefertiti i, a cada costat, una estàtua del faraó. Cada estàtua fa 11 metres d'altura. Als pilars hi ha dibuixats caps d'Hathor i enmig Nefertari i hi ha moltes pintures a la paret.

EGIPTE - Página 2 800pxabousimbelface

Temple de Ramsès II

EGIPTE - Página 2 800pxabusimbelnefertari

Temple de Nefertari, amb el llac Nasser (produït per la construcció de la resclosa d'Asuan) a la dreta
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 09:47 pm

EGIPTE - Página 2 Abusimbeldetall1

Detall de l'entrada del temple de Ramsès

EGIPTE - Página 2 Abusimbeltempledenefert

Temple de Nefertari

EGIPTE - Página 2 Abusimbelinterior

Interior del temple de Ramsès
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 06/07/10, 09:53 pm

EGIPTE - Página 2 800pxtemplesolaireabous

Reconstrucció del temple solar de Niuserre

Abu Ghurab o Abu Gharab és un lloc d'Egipte a 1 km al nord d'Abusir, on es van construir dos temples solars de la Dinastia V de l'Antic Egipte, el de Userkaf i el de Niuserre
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 07/07/10, 04:25 am

EGIPTE - Página 2 208px1

Cleopatra VII va adoptar les antigues tradicions i llengua d'Egipte

Egipte va esdevenir una província de l'imperi romà al 30 aC, seguint la derrota de Marc Antoni i la reina ptolemaica Cleopatra VII per Octavi (més tard emperador August) a la Batalla d'Actium. Els romans es refiaven pesadament dels carregaments de cereals d'Egipte, i l'exèrcit romà, sota el control d'un prefecte nomenat per l'emperador, va reprimir revoltes, va fer respectar estrictament la recaptació de pesades taxes, i va prevenir atacs dels bandits, els quals havien esdevingut un problema notori durant el període.[64] Alexandria va esdevenir un centre cada cop més important en la ruta de comerç amb l'orient, quan els articles de luxe exòtics tenien una alta demanda a Roma.[65]

Encara que els romans van tenir una actitud més hostil amb els egipcis que pas els grecs, algunes tradicions com la momificació i adoració dels déus tradicionals va continuar.[66] L'art del retrat del Fayum va aflorar, i alguns emperadors romans es van representar com faraons, tot i que no tan extensament com ho havien fet els ptolemeus. En principi vivia a fora d'Egipte i no executava les funcions cerimonials com rei egipci. L'administració local va esdevenir romana en estil i tancada als natius egipcis.[66]
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 07/07/10, 04:30 am

EGIPTE - Página 2 800pxhypostylekarnak

Temple de Karnak

El temple de Karnak és un complex religiós de l'Antic Egipte construït a Karnak, al costat de Luxor. Està format per quatre parts de les que només una, el temple principal (la més gran de les quatre), es pot visitar. A l'entorn del conjunt del temple hi ha també alguns petits santuaris i alguna avinguda amb esfinxs, connectant el Temple de Mut, el temple d'Amon-Ra, i el temple de Luxor.

Durant segles,aquest lloc va influir molt, sent centre religiós egipci. El temple principal estava dedicat al culte del déu Amón, però com en altres temples egipcis també es veneraven altres divinitats.

El temple fou construït el segle XVI aC, i uns trenta faraons van prendre part poc o molt en la seva construcció
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 07/07/10, 04:37 am

EGIPTE - Página 2 450pxdjoser

Estàtua de Djoser al Museu d'El Caire

Djoser o Netjerikhet fou un faraó de la Dinastia III de l'antic Egipte. El seu nom Nesut-biti fou Sesen i és el Soiphis de Manethó.

Del seu regne es coneixen uns quants alts dignataris dels que s'han trobat inscripcions a Saqqara i a l'Alt Egipte. El més conegut és lògicament Imhotep el constructor de la piràmide esglaonada i canceller del regne (que fou deïficat més tard). El que dóna més informació és Hesira.

La seva obra principal és el complex funerari culminat per la piràmide esglaonada. Fou excavat principalment per Segato, Perring, Brugsch, Lepsius, Firth, Quibell i Lauer. El monument és una ofrena funerària al rei difunt. El complex té una paret que el envolta, que sembla la paret d'un palau, a l'estil dels fortins de Hieracòmpolis. La piràmide té 6 esglaons.

Només es coneix de moment un bol que porti el serekh d' Horus Netjerikhet. Uns relleus del complex el mostren celebrant rituals envoltat de símbols màgics i geogràfics i jeroglífics que no poden ser interpretats. Uns altres relleus del rei han estat trobats a Horbeit (Shednu, capital del nomós XI del Baix Egipte). A les ruïnes del temple de Heliòpolis es van trobar unes plaques de pedra amb els noms d'Intkaes i Hotephernebti que junt a una tercera apareixen prop del rei i són esmentades com a filla (Sat Nesut) i dona Wrt Hts/Maa Hrw. Una altra dona de nom possiblement Njankh-Hathor podria ser la mare Njmaathapi

Una inscripció del període Ptolemaic a l'illa Sehel representa també al faraó pregant a la tríade de deus del lloc, amb Knum al capdavant. Aquí es anomenat pels seus dos noms principals Netjerikhet (o Netherihet) i Djoser. Una gravació en pedra més anterior (el Nou Regne) esmentava el nom de Djoser però no el de Netjerikhet, que potser fou el nom de naixença. Un altre monument, l'estàtua de Sesostris II, té un cartutx del rei a la base.

També va deixar inscripcions a Maghara al Sinaí (on hi ha inscripcions també de Sekhemkhet, Sanakht i reis posteriors)

La pedra de Palerm esmenta els cinc primers anys de regnat (la resta està deteriorat)
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 07/07/10, 04:43 am

EGIPTE - Página 2 Menfispiramid

La piràmide arruïnada d'Userkaf a Saqqara

Saqqara és una gran necròpolis situada prop de Memfis, al sud del Caire, de la qual resta ja molt poc.

El monument més conegut és la piràmide escalonada de Djoser, construïda durant la tercera Dinastia, així com la piràmide arruïnada del faraó Userkaf, de la Dinastia V, situada a l'esquerra.

Saqqara pot ser visitada i es poden veure les tombes de l'Imperi Antic. Les més importants són les del faraó Teti (Dinastia VI), la del ministre Kagemni (que va governar sota tres faraons diferents) i el Serapeum, el lloc d'enterrament dels bous consagrats al déu Ptah, que va estar en ús durant l'Imperi Nou i fins el període ptolemaic. S'han trobat uns 20 sarcòfags. Molt aprop hi ha la piràmide d'Unas, on es troben els primers jeroglífics gravats a una piràmide
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Invitat 07/07/10, 04:56 am

EGIPTE - Página 2 Dahschursnofrubend

La Piràmide encorbada

EGIPTE - Página 2 Dahschursnofrured

Piràmide roja

Dashur

Piràmides

Es tracta de la piràmide roja i la piràmide encorbada, construïdes durant el regnat del faraó Snefru; la piràmide de Amenemhat II, i la piràmide de Senuret III. També hi ha les ruïnes de la piràmide que va construir Amenemhet III (coneguda ocasionalment com piràmide Negra), que després del fracàs va fer construir el seu complex funerari a Hawara.

De vegades la piràmide roja de Snefru, la més cèlebre de tot el conjunt, és coneguda simplement com la piràmide de Dashur.
Les piràmides de Dashur han estat catalogades per la UNESCO dins la llista del Patrimoni de la Humanitat

Tombes

S'han trobat diverses tombes reials, de reines, incloent moltes joies. En una galeria d'una tomba al conjunt anomenat piràmide de Senuret III (o Sesostris III) es van trobar dos tresors de filles del faraó. A la vora de la piràmide Negra es va trobar una tomba intacta del faraó Hor la dinastia XIII i de la princesa Nubhetepti-khered, possiblement la seva filla. Hi ha necròpolis de oficials de l'Antic Regne a la zona de les piràmides. Durant la Dinastia XII fou necròpolis reial.
avatar
Invitat
Invitat


Tornar a dalt Ir abajo

EGIPTE - Página 2 Empty Re: EGIPTE

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Pàgina 2 de 34 Previ  1, 2, 3 ... 18 ... 34  Següent

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum