Últimos temas
» Un Joc Divertit: VERITAT ò MENTIDA
29/02/16, 12:18 pm por VlCTUR

» ALFABETO EMOCIONAL...
23/09/15, 11:32 pm por VlCTUR

» El domini de les emocions, clau en el treball i fora d'aquest
22/09/15, 06:44 pm por VlCTUR

» M'han ajudat a eliminar un xic de burriqueria.
21/09/15, 11:01 pm por VlCTUR

» Música de la Terra
23/09/14, 09:46 am por VlCTUR

» Per a Pantera.
26/05/14, 03:25 am por VlCTUR

» Bona tarde de¨fret ivent
07/05/14, 02:56 am por VlCTUR

» Bon Fret i molta pluja
01/02/14, 02:33 pm por greta

» Bonas festes Nadalenques i Any Nou
16/01/14, 02:19 pm por greta


La veu del planeta

Ir abajo

La veu del planeta

Missatge  arcoiris el 11/02/09, 09:12 pm

“El 50% dels boscos han sigut destruïts i l'altre 50% desapareix a un ritme d'uns 11'3 milions d'hectàrees a l'any. Cada 2 segons es devasta una extensió equivalent a un camp de futbol.
Dos terceres parts de l'ecosistema esta contaminat o depredat. Cada hora desapareixen tres espècies de flora i fauna, el ritme actual d'aquest extermini és fins a 200 vegades superior al normal. Hi han 17.000 espècies amenaçades d'extinció, més de la quarta part d'aquestes han desaparegut en els darrers 35 anys.
Per cada 2'5 Km. de superfície oceànica hi han 46.000 fragments de plàstic en un món que produeix 230 milions de tones d'aquest material a l'any. Una quinta part dels esculls de coral han mort en dos dècades i la resta desapareixerà en dos o tres dècades més. El món de la pesca captura 2'5 vegades més peix del que pot reproduir-se.
Els 800 milions de vehicles i els 40.000 vols diaris contribueixen a enviar cada any a l'atmosfera 25.000 milions de tones de CO2. El fem còsmic representa 200.000 milions d'objectes que envolten el cel del planeta circulant a gran velocitat. El forat de la capa d'ozó segueix augmentant en grandària i volum.
Les grans ciutats del món consumeixen el 75% dels recursos i generen el 75% dels residus.
Més de 900 milions d'éssers humans passen gana. Més de 1.000 milions de persones no tenen accés a l'aigua. 35.000 xiquets moren de fam cada dia, centenars de milions de persones moren cada any de fam i de set. Quasi tres quartes parts del món viu amb menys de 2 euros diaris.
El canvi climàtic ja és irreversible almenys durant els pròxims 1.000 anys”.
avatar
arcoiris

Nombre de missatges : 2378
Fecha de inscripción : 20/01/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: La veu del planeta

Missatge  arcoiris el 11/02/09, 09:29 pm

Aquestes són “algunes” de les dades “reals” que censuren tot model de gestió política arreu del món i que donen a conéixer les malifetes, els crims i les impietats que l'avarícia i l'arrogància de quatre poderosos amb connivència de centenars de polítics pocavergonyes i incompetents, estan procurant amb llur burocràcia tecnòcrata-capitalista. Al món no hi ha terroristes més execrables i diabòlics que aquestos subjectes, tot i que vullguen representar la legalitat dels estats (molts d'ells integrats per pobles oprimits i segrestats dels seus drets), tot i que s'autoproclamen garants de la pau i la llibertat i també salvaguardes dels drets humans... mireu com vomiten aquestes paraules en nom del progrés!

Aquesta oligarquia de plenipotenciaris que es giten totes les nits a dalt de les seues soterrades riqueses, en són l'arrel de tots els mals. Han dissenyat i universalitzat una política “particular” d'acumulació de capital on els guanys en són font i orige del seu credo (pseudoideologia) i motor de tota economia, per això els és indiferent invertir en la industria de l'armament, en medicines o en qualsevol tipus de tràfic legal o il.legal. Aquesta gentola que a poc a poc va ofegant i absorbint milers d'empreses amb el fi d'institucionalitzar, tiranitzar i absol.lutitzar el poder econòmic, domina el planeta i decideix per la resta de mortals.
I ara ens diuen que som en una crisi mundial, crisi mundial? Perdó, dels 6.500 milions de persones que habitem aquest planeta, sols 1.500 milions són els que parlen de crisi, la resta no saben d'aquesta paraula: viuen perpètuament entre la pobresa i la misèria.

Però la classe política tot ho vol arreglar amb diners i s'equivoca greument. Diners per a “rescatar” bancs propietaris de petrolieres, d'empreses de telefonia, d'electricitat, de fabricació de material bèl.lic, d'autopistes, etc., que són socis i prestadors d'immobiliàries, que tenen sucursals en paradisos fiscals on blanquejen diners procedents d'operacions il.lìcites i que cada any presenten balanços amb beneficis que assolixen xifres astronòmiques. És un escàndol que els estats, amb la injecció de diners públics, pretenguen que aquestos apòstols de la usura faciliten préstecs a xicotetes i mitjanes empreses o autònoms... d'altra banda cal preguntar-se, per a què? Qui s'atrevix, en aquesta conjuntura econòmica, muntar-se un negoci?

Tanmateix, tot són abocaments de diners per tot arreu dels països desenvolupats amb la finalitat que no s'ature el creixement, que el PIB dels estats continue pujant cada any. Torne a repetir: s'equivoquen greument.
avatar
arcoiris

Nombre de missatges : 2378
Fecha de inscripción : 20/01/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: La veu del planeta

Missatge  arcoiris el 11/02/09, 09:35 pm

La veu del planeta fa temps que ens parla: és necessari el decreixement econòmic, és necessari un consum responsable, és necessari que la sobrietat torne a educar aquesta societat.
Ara tenim una gran oportunitat per transformar el món, però abans cal foragitar de les institucions econòmiques a tota aquesta infàmia de magnats capitalistes i els seus sicaris polítics que actuen d'advocats “obriportes”
La gestió de la vida pública deu estar en mans de persones amb perspectives humanes, és l'única manera que l'individu agafe consciència de la realitat i puga transformar-se. Així doncs, davant els equilibris socioeconòmics, culturals i mediambientals dels “territoris” del món que han estats trencats, caldrà l'estima, la saviesa i la paciència necessària per fer-los front i poder restaurar-los.

P.D.
El dia que es reunisquen en una cimera els 7 països més pobres i miserables del món i els del G-7 es “dignen” a escoltar-los, eixe dia s'haurà donat el primer pas per intentar canviar aquest món.
avatar
arcoiris

Nombre de missatges : 2378
Fecha de inscripción : 20/01/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: La veu del planeta

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum